Aage Rustad til minne
Postet av Driv Idrettslag den 7. Des 2008
Bare noen timer etter at han kom hjem fra sin faste, daglige treningstur, bar det av gårde i hui og hast med blålys og hjerneslag til A-Hus. Vel et døgn senere trakk Aage Rustad pusten for siste gang. Enda en bauta i Drivs 71årige historie er borte. Han døde stille med alle de viktigste rundt seg lørdag kveld. Kona Eva og ungene Torill, Oddmund, Arnfinn og de fire barnebarna.
Man blir alltid matt og oppgitt når dødsbudskapet når en. Det føles som om all kraft blir sugd ut av kroppen og en bedøvende smerte, som er vanskelig å beskrive, fester grep i hele deg. Alt er tungt og det meste blir fullstendig uvesentlig. Selv å løfte kaffekoppen er anstrengende. Stemmene dempes og ord som rettferdighet er aldri noe tema.
Sånn har mange i Enebakk og spesielt i Ytre, hatt det de siste dagene, etter at det triste budskapet om Aage Rustads bortgang nådde dem. Han betydde så mye for svært mange av oss.
Det er lett å ty til store bokstaver og prangende uttrykk når man kortpustet og nummen i hendene sitter å strever etter ord til en omtale av sånne som Aage Rustad. Det er selvsagt godt ment, men i slike sammenhenger kan go´ordene komme så tett og være så svulstige, at de fort kan oppleves pompøse, og helt på grensen til virkeligheten.
I Aage Rustads tilfelle er det ikke nødvendig å bruke rosende ord og uttrykk som en siste takk for alt han gjorde og betydde for idrettslaget Driv. Ikke var han så opptatt av å snakke om sin egen innsats selv heller.
Nei, Aage Rustad beviste sin iver og arbeidskraft så mange ganger i løpet av de 80 årene han levde, at det ikke er nødvendig å lete etter ord og beskrivelser på øverste hylle. Det holder i lange baner å nevne noe av alt det han gjorde for laget.
Mye av det han tok initiativet til og fikk gjennomført med egen og andres innsats, vil kanskje for noen fortone seg som nesten uvirkelig. Ta for eksempel husprosjektet i Tiurveien i Våglia, for snart 40 år siden.
En av bygdas lærere kjøpte tomt, men så seg ikke helt i stand til å realisere husprosjektet. Det var da den uredde lederen i skigruppa så sitt snitt til å få inn noen ekstra kroner og samtidig gjøre lærerfamilien en tjeneste. Aage fikk med seg noen av bygdas mange håndtverkere med tette bånd til skimiljøet i Driv, og sammen bygde de rett og slett hele huset på dugnad. Godtgjørelsen gikk uavkortet til skigruppa. Kunne noen gjort noe tilsvarende i dag? Neppe. Selv tanken er helt fjern.
Aage var pådriveren som aldri var redd for å ta i så det verket i armer og bein. Fra første stund (1963) var han en av pionerene som fikk anlagt lysløypene rundt Plassen. I motsetning til mange andre trakk han seg aldri tilbake, men var like engasjert og arbeidssom for å holde løypene vedlike, 45 år etter at lysene ble tent første gang. Dugnad var et positivt ladet ord for Aage Rustad. Det sto aldri på han når noe måtte gjøres.
Det var de individuelle idrettene som sto Aages hjerte nærmest. Både som utøver, trener eller gruppeleder. Ski og friidrett, eller mer presist langrenn og løp, var det man i dag kaller hans kjerneidretter.
Birkebeineren var helt siden farge-TV'n kom, en av årets to store begivenheter. Rennet var rene tidsregningen - før og etter "Birken". Over 40 ganger gikk han de 54 kilometerene over fjellet fra Rena til Lillehammer med en 3,5 kilos sekk på ryggen. 32 ganger endte det med merket.
Femundløpet var det andre årlige høydepunktet. Aage er faktisk den som har deltatt flest ganger i løpets 36 årige historie. Han var også den første Driv-løperen som fullførte en maraton (Tønsberg 1967) og den første i Driv-drakt som gjorde unna de 42 kilometerne i New York Marathon.
Aage Rustad var en dristig idrettsleder som tenkte stort og aldri redd for å gå i spissen. Lysløyperennene på Drivplassen på slutten av 60-tallet var langt på vei hans fortjeneste. Folk gikk mann av huse en kald februar-kveld for å se nasjonalheltene Gjermund Eggen, Ole Ellefsæter, Harald Grønningen, Odd Martinsen og alle de andre kanonene feie gjennom lysløypa, med en entusiastisk Bjørge Lillelien som speaker. For Aages del bidro lysløyperennene til et varig vennskap med noen av de aller største langrenns-personlighetene Norge har fostret. I over 40 år har Aage og Eva vært husvarme hos Gjermund Eggen i Engerdal, der de også hadde hytte.
Aage Rustad likte å arrangere, eller få istand noe, som selv ofte sa. I over tre ledet han jobben som endte med Drivs søknad om å få arrangere ski-NM i 1975, sammen med Rælingen skilklubb. Søknaden nådde ikke opp, men Aages tanke var å legge NM-løypene på jordet der som golferne holder til i dag, og med Ytre Enebakk Barneskole som arrangementets hjerte. Kongefamilien skulle for øvrig bo på Bjerke Bruk.
Lysten til å arrangere satt i blodårene helt til det siste. Så sent som i fjor var han primus motor for det 8 kilometer lange minneløpet ved Bøndens Hus, til minne om terrengløp-NM som Enebakk IF og Driv arrangerte i 1947.
Aage Rustad var ordfører i 1978-1979, satt seks perioder i kommunestyret og hadde ulike kommunale verv i 44 år. Jeg gjentar 44 år. Det er sikkert andre som vil si mer om hans unike politiske epoke, men for Driv var han alltid en viktig og ikke minst en pålitelig støttespiller, der de kommunalpolitiske vedtakene ble fattet.
Aage var aldri formann i Driv, men han gjorde en innsats det står stor respekt av og som i mange år fremover vil bety mye for lagets 1300 medlemmer. Mye er sagt når vi bruker en setning til å fortelle at han fikk fortjenestemedaljen i 1987 og er en av syv æresmedlemmer.
Det blir rart å ikke lenger høre hans mange pussige historier, eller se Aage jogge langs veien. Men sporene etter han vil være dype og godt synlig i mange, mange år fremover. Takk for at du var til for oss, Aage!
For IL Driv
Magne Johansen
Driv-Krafta
Postet av Driv Idrettslag den 6. Des 2008
Krav om politiattest i IL DRIV
Postet av Driv Idrettslag den 5. Nov 2008
Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1. januar 2009.
I IL DRIV blir ordningen håndtert på følgende måte:
Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.
Dette gjøres i samråd med:
Fredrik J. Rasmussen
E-post: frejohar@online.no Telefon: Mobil: 909 64 806
eller hans/hennes stedfortreder:
Anne Mari Stokseth
E-post: stoann@online.no Telefon: Mobil: 913 10 952
Begge representanter har taushetsplikt overfor uvedkommende i forhold til de opplysninger de får kjennskap til.
Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.
Innhenting på en-to-tre:
1: Søknaden om politiattest fylles ut av idrettslaget og den søknaden gjelder for, og undertegnes av begge. Fredrik J. Rasmussen eller Anne Mari Stokseth sender søknaden til politiet.
2: Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget.
3: Den søknaden gjelder for, skal framvise sin politiattest til Fredrik J. Rasmussen eller Anne Mari Stokseth .
IL DRIV skal ikke lagre attesten, men kun få den framvist til gjennomsyn.
Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.
Flere opplysninger finnes på: http://www.nif.idrett.no/t2.aspx?p=75631
Med vennlig hilsen
Styret i IL DRIV
Driv-Krafta
Postet av Driv Idrettslag den 16. Okt 2008
Det startet under faner og flagg
Postet av Driv Idrettslag den 8. Sep 2008
|
Av Magne Johansen |
En helt ny verden åpnet seg for Enebakk-ungdommen da Driv ble stiftet en sur vårkveld i 1937. Her er historien om hva som skjedde i de dager for 70 år siden. |
Om etter middagen lørdag 10. april 1937 fikk mor Minda Buer beskjed om å smøre ekstra mange brødblingser og sette på storkjelen. Det ville komme mange kaffetørste med ungdommelig appetitt til Wang i kveld – flere enn vanlig. Eldstesønnen Einar hadde invitert åtte, ni kamerater for å stifte idrettslag. Det avgjørende «kicket» fikk han søndagen før, da ha han arrangerte skirenn på jordet oppunder Sulerud-låven. Alle kom, de hadde nemlig syslet og lekt med tanken om et idrettslag lenge, Myrer-brødrene Ivar og Sverre, Nils Wiik og søstra Karen, Ernst Nøid på Haslerud, Bjarne Sulerud, Reidar Emilsen og Kjensli-gutta Erling og Torleif. For ikke å snakke om Buer-gutta Einar, Henry, Birger, Rolf, Knut og Asbjørn. Og spesielt Einar, som med sitt medfødte handicap ikke kunne være med når de andre unga og ungdommene rundt Bekkelaget og Haraldstadkroken, spilte fotball med gummiblære og snøring. De sparket mellom kurukene på gressletta langs riksveien ved oppkjøringen til Omberg. Eller når de løp om kapp så søla skvatt og feide av gårde så snøspruten sto på Sulerud-jordene. De hadde ofte langrenn der. Også helga før idrettslaget ble stiftet. Einar Buer var Drivkraften med stor D. I sine yngre dager forsøkte han seg som bokser. Med sin velbygde overkropp og snert i slaget, slo han godt ifra seg når Bekkelags-gutta kom sammen for å ta en fight i den hjemmelagde bokseringen som de hadde i det nedlagte snekkerverkstedet ved Bekkelaget. Om sommeren hendte det at de bokset utendørs. Det var jo ikke så nøye. Einar var på mange måter eneren i Bekkelags-gjengen som ikke alltid hadde ord på seg for å være mors beste barn. I hvert fall ikke i det etablerte borgerskap – gjengen som stiftet Driv gikk gjerne under faner og blodrøde flagg, og kunne «Internationalen» på rams. Like selvfølgelig som at Einar Buer ble valgt til lagets første formann, var det derfor at Driv sluttet seg til arbeiderbevegelsen og AIL (Arbeidernes Idrettsforbund). Det var to nasjonale idrettsforbund på den tiden, ett for arbeiderklassen og ett for borgerskapet (Idrettens Landsforbund). Driv var for øvrig sterkt imot og sto rakrygget på barrikadene da debatten raste om sammenslåing av de to forbundene til dagens Norges Idrettsforbund. Men utpå kvelden denne sure aprilkvelden i 1937 ble AIL Driv stiftet. En ny verden åpnet seg for idrettsungdommen i denne delen av bygda. Nå kunne de høyrøstede enebakkingene holde på med sitt, der oppe i Kirkebygda. De hadde hatt idrettsforening (tilsluttet Idrettens Landsforbund) i 10 år allerede, og var ikke lite ovenpå. Borgerlige som de var og med regelmessige klubbmøter i presteboligen. Også de verdensvante skrytepavene på Tomter som møtes på stasjonen hver gang toget kom, skulle heretter få noe nytt å bryne seg på. Det var tre etablerte idrettslag i Enebakk på den tiden Driv ble stiftet – Ytre Enebakk Ski-og Fotballklubb, IL Bjørn i Ekebergdalen og Enebakk IF. Det kom flere forslag til navn den kvelden Driv ble stiftet. Speed, Finish og Hobby var blant forslagene. De måtte nemlig prøve å unngå Enebakk i navnet. Ikke fordi Enebakk var noe å skamme seg over, men som gode sosialister ble de oppfordret til å velge et frisk og moraliserende navn i tråd med arbeiderbevegelsens tanker og ideer. Det endte altså med Driv. Einar Buer var som nevnt selvskreven leder fra første stund. I tillegg ble storebror Henry valgt til kasserer, mens Reidar Emilsen fikk oppgaven som sekretær. Ivar Myrer ble viseformann. Som styremedlemmer ble Harry Holmsen og Bjarne Sulerud valgt. Suplanter, eller varamedlemmer som det heter nå til dags, ble Nils Wiik og Arne Bratfoss. Erling Kjensli og Ernst Nøid på Haslerud, påtok seg å revidere regnskapsboken, som for øvrig Einar hadde kjøpt inn for egne penger. Det var en ung gjeng som dro det hele i gang. Formannen var knapt 30 og nest eldst. De fleste var rundt 20. Styremedlem Harry Holsen var aller yngst, Harry var så vidt fylt 16. I løpet av kvelden ble kontingenten fastsatt til 50 øre i året, pluss en månedskontingent på 50 øre for alle over 16 år og 15 øre måneden for dem under 16. Man kunne altså være medlem de månedene man ville, eller rettere sagt når man hadde råd til å avsette en 50-øring. Senere ble det også tatt hensyn til arbeidsledigheten. Folk uten arbeid slapp billigere enn dem som fikk lønningspose hver fredag. Treningsavgift var et ukjent begrep til langt opp i 70-årene. Det ble fattet flere viktige beslutninger denne aprilkvelden. Blant annet at lagets farger skulle være rødt, hvitt og blått. Fotballdraktene skulle være blå bukse og hvit trøye med rødt navnemerke. Akkurat motsatt av draktene til «sosieteten» i Kirkebygda. Litt senere lagde Knut Sandaker klubbens karakteristiske emblem med rød stjerne øverst i høyre hjørne. Emblemet er nesten identisk med dagens emblem, bortsett fra at den røde stjernen ble fjernet tidlig på 90-tallet. Faktisk lenge etter at både Muren i Berlin hadde falt, og Sovjetunionens røde stjerne hadde dalt ned klokketårnet i Kreml. Noen mener at mye av identiteten til Driv ble borte med den røde stjernen på klubb-emblemet. Drivs første formålsparagraf ga rom for både storbonde og griskokk. Da som nå, skulle Driv være et idrettslag for folk flest, fortrinnsvis et lag for bredden. Lagets første formålsparagraf levnet heller ikke noe tvil: «Lagets formål skal være å etablere idrettsgrener som medlemmene passer til og har interesse for». Det aller første arrangementet var en basar på Folkets Hus. Basaren hadde tre premier og ga et svimlende stort overskudd, 237,75 kroner. Hovedpremien var en termos, de to trøstepremiene var en pakke sigaretter. Det aller første offisielle idrettsarrangementet var et sykkelritt. Fra Bekkelaget til Nylende og tilbake. Bjarne Sulerud var best og gjorde unna turen på den humpete grusveien på 22 minutter. Det neste var svømming. Alle som ville kunne ta svømmeknappen i lagets regi. De svømte fra Bjerke-stranda (Bjerke Bruk) i nordenden av Mjær til Hamborgsaga, eller der vannskisenteret ligger i dag. Siden gikk det slag i slag, litt opp og ned, under og utenfor røde faner, til det Driv vi kjenner i dag. |
Årsplanleggere for hovedstyret og arbeidsutvalget i IL Driv
Postet av Driv Idrettslag den 8. Sep 2008
Hovedstyret
Postet av Driv Idrettslag den 7. Sep 2008
Verv | Navn | Kontaktinformasjon |
Leder | Eivind Ungersness | eungersness@deloitte.no |
Nestleder | Marius Høvik | Marius.hovik@hotmail.com |
Sekretær | ingen valgt | |
Kasserer | Anne-Line O´Donnel | aodonne4@ford.com |
1. styremedlem | Martin Kathrud | |
2. styremedlem | Stian Kjensli | stian.kjensli@gmail.com |
3. styremedlem | Lasse Thorsen | lasthors@online.no |
4. styremedlem | Stian Svenningsen | stian.svenningsen@whydentify.no |
Varamedlem | Ronny Skaug | r.skaug@gmail.com |
Gruppe | Leder | E-postadresse |
Friidrett | Kjell C. Hovde | reicar@online.no |
Fotballgruppa | Kenneth Røkeness | fotball@il-driv.no |
Håndballgruppa | Beate Wangen | bwan@ahus.no |
Innebandygruppa | Marius Grongstad | Marius_grong@hotmail.com |
Orienteringsgruppa | Åsmund Jahr | a.jahr@online.no |
Skigruppa | Line Sakariassen | ski@il-driv.no |
Sykkelgruppa | Knut Arne Samuelsen | knusamu@gmail.com |
Tennisgruppa | ||
Turn & trimgruppa | Vivian Tiltnes | vivian.tiltnes@gmail.com |
Styre og stell
Postet av Driv Idrettslag den 7. Sep 2008
INNHOLDSFORTEGNELSE
- Rutiner for overføring av verv.
- Retningslinjer for tildeling av treningstider i disponible innearealer.
- Avvikling av arrangementer i Drivs regi.
- Avvikling av årsmøter i Driv.
- Vedlegg: Statutter for Lions pokal
- Vedlegg: Agenda for årsmøtet i hovedlaget
- Komiteer: DRIV-KRAFTA, kiosk, salg og fest
- Idrettens kontoplan.
- Æresbevisninger i Driv.
- Kostnader ved å være med i Driv.
- Oversikt over anlegg/bygg som Driv eier, disponerer eller leier.
- Vedlikehold og tilsynskomiteen.
- Materialliste for hovedlaget.
- Forsikringer i Driv.
- Valg av PC-maskin og programvare i Driv, brev mm.
- Enebakk Idrettsråd – EIR.
1. RUTINE FOR OVERLEVERING AV VERV I ALLE GRUPPER I I.L.DRIV
Nedenstående rutiner skal være gjennomført og kvittert ut senest èn måned etter den respektive gruppes årsmøte.Ansvarlig for underskrift av en komplett gjennomført overleveringsprosedyre, er den tidligere tillitsvalgte. Underskrevet skjema sendes Arbeidsutvalget v/ opplæringsansvarlig.
-
Gruppe:
-
Verv:
-
Overlevert fra:
-
Overlevert til:
-
Generell orientering fra representant i Arbeidsutvalget om I.L. Driv, er gitt.
-
Orientering om vervet og forpliktelser som følger med, er informert om.
-
Lover og Supplement til lover for I.L. Driv er gjennomgått.
-
"Styre og Stell i Driv" er overlevert og gjennomgått.
-
Arkiverte dokumenter, referater etc. overlevert.
-
Aktuelle/pågående/ikke-avsluttede saker er informert om.
-
Hvis aktuelt for vervet: spesielle rutiner er gjennomgått med kasserer i Arbeidsutvalget.
-
Hvis aktuelt for vervet: PC med programvare, disketter osv. er overlevert.
-
Alle utleverte nøkler overlevert.
-
Materiell som følger vervet er overlevert i følge egen materielliste.
Ovenstående prosedyre er gjennomført.
Dato:..........Underskrift:......................
2. RETNINGSLINJER FOR TILDELING AV TRENINGSTIDER I DISPONIBLE INNENDØRSAREALER.
1. ANSVAR FOR TILDELING
Arbeidsutvalget ved varamedlemmet, på vegne av Hovedstyret, er ansvarlig for at disponible innendørs arealer blir fordelt i henhold til fremlagte ønsker fra gruppene.
2. HOVEDREGLER
2.1 Fordeling skjer én gang om året. Eventuelt revisjonsmøte holdes innen 15. februar.
2.2 Skriftlige ønsker om treningstimer fremlegges Arbeidsutvalget senest 15. juni.
2.3 Gruppene legger frem prioritert ønskeliste.
2.4 En treningstime er i utgangspunktet 60 minutter.
2.5 Gruppene skal dokumentere behov for treningstid ved å vise til innbetalt treningsavgift for sine respektive lag.
2.6 Treningstider fastsettes med de berørte gruppene i et fordelingsmøte.
2.7 Treningskamper/stevner arrangert av idrettslag/gruppene skal normalt avvikles innenfor den tid som gruppen er tildelt.
2.8 Arbeidsutvalget kan foreta endringer i tildelingen dersom større kommunale arrangement etc gjør dette nødvendig. De berørte grupper skal i god tid orienteres om eventuelle endringer.
2.9 Udisponert tid skal meldes umiddelbart til Arbeidsutvalget v/varamedlemmet, for eventuell annen fordeling.
2.10 Tvister og uoverenstemmelser angående tildeling kan gruppelederen legge frem for Hovedstyret for endelig avgjørelse.
3. REGLER FOR TILDELING
3.1 De gruppene som driver tradisjonelle inneidretter har fortrinsrett.
3.2 Gruppene prioriteres slik:
- Håndball
- Basket
- Turn/trim
- Fri-idrett
- Ski/fotball (ski fra treningstart om høsten til 31.12/fotball fra 1.1. til 1.4)
- Tennis
- Orientering
3.3 Mjærhallen fordeles slik:
Under 12 år: To og to lag bruker hallen samtidig, og det må minst være 10 barn på hvert lag, dog ikke ut over det antall som antas å være forsvarlig.
Over 12 år: Hvert lag/treningsparti skal bestå av minst 12 aktive. Hvis ikke skal laget/treningspartiet tildeles tid sammen med andre. Unntak her er basket hvor hvert lag må bestå av minst 10 aktive.
3.4 Ytre Enebakk skole fordeles slik:
Tildeles fortrinnsvis lag/treningspartier med unge deltagere og med et minimumsantall på 8 personer i hver.
3.5 Gruppene fordeler selv treningstiden til sine lag, men må unngå å tildele "sene" treningstider til barn under 12 år.
4. ENDRINGER
4.1 Retningslinjene gjelder inntil Hovedstyret har vedtatt endringer.
4.2 Endringene gjøres gjeldende fra neste periode.
MAL FOR GJENNOMFØRING AV ARRANGEMENTER I DRIV
INNHOLDSFORTEGNELSE
SEKSJON SIDE
1. INNLEDNING
1.1 Bakgrunn for utarbeidelse av malen
1.2 Når skal malen brukes?
1.3 Hvem er målgruppen?
1.4 Målsetting
2. OM ARRANGEMENTER
2.1 Terminfestede arrangementer
2.1.1 Søknad
2.1.2 Bekreftelse
2.1.3 Ansvarsforhold
2.2 Egne arrangementer
2.2.1 Beslutning om å avholde arrangementer
2.2.2.Informasjon
2.2.3 Ansvarsforhold
2.3 Organisering
2.4 Hovedfunksjoner
3. GJENNOMFØRING, FASE 1: FORBEREDELSER
3.1 Initiering og organisering
3.2 Innbydelser
3.3 Mannskapslister
3.4 "Normale oppgaver"
3.5 Lederens rolle under arrangementet
4. AVLYSNING/FLYTTING
5. GJENNOMFØRING, FASE 2: AVVIKLING
6. GJENNOMFØRING,FASE 3:ETTERARBEID
1. INNLEDNING
1.1. BAKGRUNNEN FOR UTARBEIDELSE AV MALEN
Driv har tidligere vært kjent for vellykket gjennomføring av ulike typer arrangement, men i de senere årene har vi registrert at dette ikke lenger er tilfelle. Denne situasjonen ønsker ikke laget å forholde seg passiv til da det sliter på vårt renommè og også er til skade for idrettsbevegelsen i sin alminnelighet.
En profesjonell gjennomføring av arrangementer, uansett størrelse, er et vitnesbyrd om at man har tatt alvorlig på oppgaven. Det er med på å sette en standard for hvordan alt lagsarbeid i Driv skal utføres.
Malen er tuftet på en overbevisning om at gjennom kvalitet i alle ledd så oppnår vi de beste resultatene, uansett ambisjonsnivå.
1.2. NÅR SKAL MALEN BRUKES?
I prinsippet er alle arrangement like, det kreves det samme mht organisasjon, forberedelser, gjennomføring og oppfølging. Men det sier seg selv at størrelsen på arrangementet er en dimensjon som man må ta hensyn til (jfr et lokalt karusellrenn med 60 deltagere mot et område-arrangement med kanskje 1000 deltagere).
Med det utgangspunktet at "alle arrangement er like", skal malen legges til grunn for gjennomføring/avvikling av alle arrangement i Driv`s regi; det være seg lokale/egne arrangementer (f.eks karusellrenn og Driv Mini Maraton), terminfestede opplegg, kretsrenn, områdearrangementer, nasjonale eller nordiske arrangementer.
1.3. HVEM ER MÅLGRUPPEN?
Alle som påtar seg et arrangement, enten gjennom søknad til krets e.l eller gjennom egen innbydelse, er ansvarlig overfor hovedstyret i laget mht. å kjenne til og legge denne malen til grunn for gjennomføringen. Det normale er at gruppene selv står som øverste ansvarlige unntatt ved særlig omfattende arrangementer da det vil være hovedstyret som står som ansvarlig instans.
Målgruppen på neste nivå i ansvarshierarkiet er alle de enkeltpersoner som sier seg villig til å delta i gjennomføringen av et arrangement. Det påhviler arrangementslederen ("prosjektlederen") å gjøre alle deltagende funksjonærer oppmerksom på malen og de kvalitetskrav som her stilles.
1.4 MÅLSETTING
Målsettingen med denne malen er å heve nivået på gjennomføringen av arrangementer i idrettslagets regi. Malen skal være en enkel kokebok til bruk for gruppene for å minne om de mest sentrale sidene som man må ta hensyn til og de mest alminnelige oppgavene som må løses for at et arrangement skal bli tilfreddtillende gjennomført.
Malen er på ingen måte utfyllende og erstatter heller ikke den erfaring mange av idrettslagets medlemmer besitter i kraft av at de opp gjennom årene har deltatt i avviklingen av mange arrangementer. Malen kan i beste fall, gjennom å understreke ansvarlighet og systematikk, bli et supplement til opparbeidet kunnskap som fremover bør dokumenteres skriftlig.
2 OM ARRANGEMENTER
Det finnes to hovedkategorier av arrangementer, nemlig de terminfestede og våre egne. Disse stiller forskjellige krav til Driv som arrangør, da flere av særforbundene har bestemte retningslinjer og prosedyrer som skal følges ved avviklingen av mange arrangementer. Hva dette til en hver tid omfatter og hva de spesielle kravene fører med seg, må gruppene selv ta ansvaret for å bringe på det rene og etterleve.
Økonomisk "tunge" arrangementer skal som regel godkjennes av hovedstyret.
2.1 TERMINFESTEDE ARRANGEMENTER
Disse arrangementene kan gjelde enten hele eller deler av kretsen som Driv tilhører(Akershus Idrettskrets/Østfold fotballkrets), området, nasjonalt eller nordisk.
2.1.1.SØKNAD
De terminfestede arrangementene blir tildelt laget etter søknad til kretsen, forbundet e.l.. Søknaden sendes av gruppene på vegne av Driv. Kopi av søknaden sendes hovedstyret v/ sekretær.
2.1.2 BEKREFTELSE
Fra forbundet,kretsen e.l. får gruppene bekreftelse på at man er tildelt et arrangement gjennom de utsendte terminlistene og/eller ved en skriftlig melding. Kopier av avslåtte søknader sendes hovedstyret v/sekretæren.
2.1.3 ANSVARSFORHOLD
Det er gruppene, med mindre noe annet er spesielt avtalt, som er ansvarlig for å gjennomføre de omsøkte arrangementet, ved til rett tid å agnater?? og planlegge avviklingen med tilhørende etterarbeid.
2.2 EGNE ARRANGEMENTER
Gjennomføringen av egne arrangementer utføres som terminfestede arrangementer, dvs iht. denne malen, men man står her friere i forhold til krets, forbund mv. mht. formelle prosedyrer.
2.2.1 BESLUTNING OM Å AVHOLDE ARRANGEMENT
Beslutningen om å avholde arrangement fattes av gruppene selv og krever ingen formell søknad. Gruppene bør sørge for å unngå kolisjon med andre gruppers arrangementer. I og med at lokalsamfunnet ikke er så stort, så anbefales det å orientere seg utenfor lagets rekker om event. andre stevner og arrangementer som ville kunne påvirke gruppens arrangement.
2.2.2.INFORMASJON
Gruppene er ikke pålagt noen informasjonsplikt til formelle idrettslige organer, men beslutninger om egne arrangementer må snarest meddeles hovedstyret v/sekretæren til orientering. Det vil videre være hensiktsmessig å orientere kretsen og særforbundet om arrangementet foruten andre grupper i Driv som kan tenkes å bli berørt direkte eller indirekte.
2.2.3.ANSVARSFORHOLD
Det er gruppene, med mindre noe annet er spesielt avtalt, som er ansvarlig for å gjennomføre det besluttede arrangementet, ved til rett tid å agnater?? og planlegge avviklingen med tilhørende etterarbeider.
2.3 ORGANISERING
Arrangenmneter bør organiseres som prosjekter der arrangementlederen fungerer som prosjektleder, og med gruppestyret som styringsgruppe. Idrettsarrangementer tilfredsstiller nemlig alle kriteriene til et prosjekt ved at de:
- skal lede frem til et bestemt resultat
- er en engangsoppgave
- krever forskjellige typer ressurser og
- er begrenset i tid.
Prosjektformen er særlig velegnet for arrangementer av den karakter Driv påtar seg, og som vedlegg finnes det et forslag til hvordan man normalt bør organisere gjennomføringen. Videre finnes det hjelpemiddel som kalles "Mannskapslister" der man fordeler personer på ulike oppgaver med beskrivelse av ansvar for den enkelte og evt. frister som gjelder.
2.4 HOVEDFUNKSJONER
Alle arrangementer er som tidligere nevnt "like" dvs at de gjennomløper de samme stadier og i hovedtrekk har behov for å utføre de samme funksjonene. Disse er nærmere beskrevet i vedlegg 3 og 4 som er eksempler på gjennomføring av arrangement av hhv. langrenn og hopprenn.
3. GJENNOMFØRING, FASE 1:FORBEREDELSER
3.1 INITIERING OG ORGANSERING
Gruppestyret er ansvarlig for å kalle inn arrangementledelsen og informere om arrangementet. På det samme møtet bør innbydelse utformes.
3.2 INNBYDELSE
Innbydelse til arrangementet sendes ut av gruppestyret.
3.3 MANNSKAPSLISTE
Arrangementlederen setter opp mannskapsliste, gjerne med utgangspunkt i standard organisasjonskartet for avvikling av arrangementer i Driv. Listen skal være fullstendig med fremmøtetider for alle funksjonærer. I bilag 7 vises eksempel på mannskapsliste.
3.4 "NORMALE"OPPGAVER
Arrangementlederen innkaller funksjonærlederne og gjennomgår med disse aktuelle oppgaver som disse får tildelt ansvaret for.
Funksjonærlederne må bl.a. sørge for at alt nødvendig utstyr skaffes til veie og er funksjonstestet umiddelbart før arrangementet.
3.5 LEDERENS ROLLE UNDER ARRANGEMNETET
Erfaring tilsier at arrangementlederen ikke bør ha andre faste oppgaver enn de som følger vervet som medlem i Kontrollutvalget.
Lederens viktigste funksjon på arrangementet er å overvåke, koordinere ved behov, være tilgjengelig for de øvrige medarbeiderne, dvs. ledelse "by walking around"/være synlig i landskapet.
4 AVLYSNING/FLYTTING?
Særlig for vinteridrettene er dette en sentral problemstilling og hva resultatet blir i en enlkelt situasjon er avhengig av hvilke alternativer man har forberedt.
Det viktigste er at man har en plan for når man skal ta stilling til saken og at tidspunktet må være så romslig fastsatt at man har tid til å gi de påmeldte beskjed om evt endringer som måtte være besluttet gjenomført
5 GJENNOMFØRING,FASE 2: AVVIKLING
Se vedlegg 3 og 4
6. GJENNOMFØRING, FASE 3: ETTERARBEID
Se vedlegg 5
VEDLEGG
- Standard organisasjonskart for gjennomføring av arrangementer.
- Eksterne og interne aktører som normalt berøres.
- Eksempel på avvikling av langrenn.
- Eksempel på avvikling av hopprenn.
- Eksempel på rapport.
- Oversikt over tilgjenngelig tekniskt utstyr mv.
- Eksempel på mannskapsliste.
LANGRENN
RENNLEDER
Rennleder er rennkomiteens formann. Han skal lede og kontrollere alle rennfunksjonærenes arbeide.
Følgende arbeidsoppgaver må han ta seg spesielt godt av:
FØR RENNET:
- sette seg inn i alle forutsetninger
- planlegge rennet fra først til sist
- sammenkalle alle hovedfunksjonærer kontinutelig??
- instruere funksjonærer og lage P.M. for disse
- lage P.M. for løpere og ledere
- overvåke det fortløpende arbeid
- utpeke og instruere en stedfortredende rennleder
- påse at nødvendige premier er på plass
- skaffe nødvendig mannskap til premieutdeling
RENNDAGEN:
- se til at alt arbeidet kommer i gang
- overvåke og kontrollere arbeidet renndagen
- ta hurtige avgjørelser i uforutsette spørsmål, evt. i samarbeid med kontrollutvalg
ETTER RENNET:
- ansvarlig for etterarbeidet
RENNSEKRETÆREN
Rennsekretæren er hovedansvarlig for rennkontoret. Som sine nærmeste medarbeidere har han:
- rennkasserer
- leder resultatservice
- leder ekspedisjon
- tidtagersjef
Rennsekretæren er ansvarlig for at alt personell innen rennkontoret er skikkelig instruert i sine arbeidsoppgaver. Videre er han ansvarlig for at alt matriell som skal brukes av og på rennkontoret er tilstede.
LEDER RESULTATSERVICE
Her ligger ansvaret for korrekte utregninger av tidene og at resultatkortene blir lagt i riktig rekkefølge
Som et minimum bør han ha følgende medarbeidere:
- utregnere
- kontrollregnere
- plasseringssorterer i riktig rekkefølge innen klassene
Videre må han sørge for følgende utstyr er tilstede:
- BLYANTER
- TUSJPENNER
RENNKASSERER
Rennkassereren skal holde regnskap med startkontigent og sørge for at disse blir innkrevet. Dessuten skal han være ansvarlig også for andre inn/ut-betalinger i forbindelse med rennet samt føre regnskap for disse.
Rennkassereren må sørge for å ha:
- VEKSLEPENGER
- KVITTERINGSBLOKK
- BLYANETER/PENNER
TIDTAGERSJEF:
Sjefen for tidtagningen er ansvarlig for korrekt tidtagning, både mht evt. mellomtider og sluttider. Som sine nærmeste medarbeidere har tidtagersjefen følgende personell:
- starter
- klokkeavleser
- tidskrivere
- nummerskrivere
- innkomstkontroll(innlesning av innkomstnr. på lydbånd/kassett)
- ordonans(som bringer tid-nummerlister til utregningskontoret)
Tidtagersjefen må sørge for at følgende matriell er til stede og i orden:
- KLOKKER (innkomst)
- TIDSBLOKKER
- MUMMERBLOKKER
- BÅNDSPILLER, BÅND, MIKROFON
- BLYANTER
- STOPPEKLOKKER(eller annen egnet klokke for starter)
LØYPESKJEFEN
Forberedelser:
- stikke løypetraseer for de aktuelle løypelengder i henhold til NIF`s reglement
- sørge for grunneieres samtykke
- ansvarlig for tegning av løypeprofil og løypekart
- ta ut de mest hensiktsmessige punkter i løypa for plassering av evt. meldepost og matstasjoner.
UKEN FØR:
- Kontrollere løypas merking (hvis fast merking)
- Utsetting av varselskilt og avsperringre i løypa.
- I samarbeid med stadionsjef bestemme hvor start og målområde skal plasserers samt hvilke sperringer som skal gjøres på stadionområdet.
- Kontrollere sporets preparering og ta ut tilstrekkelig mannskap for sluttpreparering
- Kontrollere lyset hvis det er lysløyperenn.
RENNDAGEN
- Ansvarlig for at siste finpreparering av sporet er utført
- Sporets sluttmerking kontrolleres og tempraturmålinger og førerapport fra løpa skaffes
- Kontrollere at kryssende spor er avskjermet
- Sørge for nødvendig manskap til passeringskontroll og ordensvakter i løypa.
- Det er særlig viktig med personell i alle løypedeler slik at løperne blir vist riktig løype etter den distansen de skal gå.
- Sørge for at en "forløper" kontrollerer sporet like før start, og at en "etterfølger" går etter siste løper.
- Etter rennet må han sørge for å sende rapport til krets, evt. NSF etter gjeldende regler.
- Ved mindre renn kan det være naturlig at rennsekretær også har ansvaret for enkelte funksjoner på rennkontoret, f.eks. leder for ekspedisjon og/eller resultatservicen.
LEDER EKSPEDISJON
Ekspedisjonen skal ta på seg følgende arbeidsområde.
FØR RENNET:
- Sammen med rennsekretæren og rennleder(evt en annen person hvis noen av disse funksjonenne dekkes av samme person) sette opp start liste på grunnlag av innkomne påmeldinger.
- Sørge for at et ekseplar av program/startliste går til hvert lag som er representert i rennet. Disse bør postlegges senest torsdag hvis løpet går på søndag.
- Gjøre klar lagsposer med nummer og startlister samt evt. kvittering for innbetalt startkontigent.
UNDER RENNET:
- Stå for utlevering av lagsposer i samarbeid med rennkasserer ssamt ta imot evt. etteranmeldinger.
- Fortløpende sørge for skriving av resultatlister, samt gjøre klar tallonger for oppslag på resultattavler.
- Bistå andre rennfunksjonærer som måtte ha behov for hjelp.
ETTER RENNET:
Trykke fulstendige resultatlister og sørge for at disse distruberes til lag og kretser og aviser.
EKSPIDISJONEN MÅ SØRGE FOR FØLGENDE UTSYR:
- BLYANTER/PENNER
- SKRIVEMASKINER N/TILBEHØR
- KOPIMASKIN
- STARTNUMMER
- PAPIR TIL KOPIERING
- STIFTEMASKINER
- TAPE
- HULLMASKIN
- NUMMER OG TID BLANKETTER
STADIONSJEF
Stadionsjefen er ansvarlig for det praktiske arrangement ved start og målområdet.
Dette innebærer at han skal sørge for:
- oppsetting av start/mål-seil i samarbeid med løypesjefen
- oppsetting av skilt på stadion området
- oppmerking av løypa på stadion i samarbeid med løypesjefen
- oppsetting av nødvendig avsperringer i samarbeid med løypesjefen
- ta ut og instruere:
- ordensvaktene
- parkeringsvaktene
- billetselgerne
- sette opp resultat-tavle og sørge for at nummerne blir tørket og lagt sammen evt. sørge for at dette skaffes.
Nødvendig utstyr er:
- START OG MÅLSEIL
- TAUVERK FOR AVSPERRING
- DRIKKE OG KRUS
- ANVISNINGSSKILT OG MERKEFLAGG/BÅND TIL STADION
- RESULTATTAVLE
- PLASTLOMMER OG PENGEVESKER
- VEKSLEPENGER (i samråd med renn kasserer)
SPEAKERTJENESTE
Rennets omdømme blandt publikum er for en stor del avhengig av speakertjenesten. Det er derfor viktig at denne kan gjøre rennet "spennende" ved å gi korrekte "uoffisielle" tider ved å gi sammenligninger løperne i mellom. Før rennet må speakertjenesten sjekke at følgende matriell er tilstede og funksjonerer:
- FORSTERKERANLEGG MEGAFONER
- MIKROFONER WALKI-TALKIES
- HØYTALERE LEDNINGSNETT
- PLATESPILLER/KASETTSPILLER BLYANTER, PENNER, VISKELÆR
- KLOKKE(SPEAKERS) SKRIVEPAPIR, STOPPEKLOKKE
- PLATER, BÅND
ORGANISASJONSPLAN, HOPPRENN
- Direkte underlagt Rennleder
- Dommertribune
- Bakkesjef
- Rennsekretær
- Form. arrangmentkomite
- Form. salgskomite
- Hoppsjef
- Sanitet
- Rennsekretær
- Speakertjeneste
- Direkte underlagt Bakkesjef
- Kulen
- Bakkemannskap
- Tråkkere
- Prøvehoppere
- Lengdemålere
- Direkte underlagt Hoppsjef
- Hoppet
- Starter
- 1-2 mann til preparering av hoppet
- Dirkete underlagt formann arr.komite
- Påsiden av bakker??
- Parkeringsvakter
- Ordensvakter
- 1 mann til å ta inn nummer
- Direkte underlagt Salgssjef
- Sletta
- Medarbeidere i salgskomiteen
- Direkte underlagt Sanitetsjef
- Sletta
- Sanitetstaben
- Direkte undrelagt Rennsekretæren
- Dommertribune
- Utregnere
- Lengdeskrivere
- Direkte underlagt Rennkasserer
- Dommertribune
- Evt. medhjelpere
- Direkte underlagt form. Speakertjeneste
- Dommertribune
- Samband
- Speaker
ANSVARSOMRÅDER
Rennleder:
Kontrollerer alle rennfunksjoner. Plassering av dommertribunen.
Bakkesjef:
Ansvarlig for preparering og merking av bakken.Ansvarlig for tråkking av bakken under rennet. Påse at nødvendig utstyr er tilstede. Målebånd. Gi signal til hoppsjef når bakken er klar.
Hoppsjef
Ansvarlig for hoppet og tilløpet. Ansvarlig for nødvendig utstyr på hoppet slikt som gradevinkel og rettholdt. Gi beskjed til starteren når bakken er klar.
Formann arr.komite:
Ansvarlig for parkeringsvakter og ordensvakter, tausperringer, inntagning av startnummer.
Salgsjef:
Ansvarlig for alt salg i bakken og at lengde-og stildommere får varmt drikke i pausen.
Sanitetsjef:
Sanitetens plassering er på sletta og de skal være til stede før rennets ordinær prøveomgang.
Sekretær:
Rennsekretæren er ansvarlig for alt sekretærarbeid i forbindelse med rennet som dommerlister og lengdemålerlister. Han skal sørge for at disse er på plass og riktig utfylt i rett tid. Han skal sammen med starter være ansvarlig for utdeling av startnummer og event. strykninger og etteranmeldelser.
Resultatlister. Han er også ansvarlig for utregnere. Her kan han få hjelp av rennkasserer.
Rennkasserer:
Han er ansvarlig for utbetaling til dommere og kreve inn ubetalt startkontigent. Han må også bistå rennsekretær med utregning av resultater og skriving av lister.
Formann for speakertjeneste:
Sørge for opprigging av høytaleranlegg. Resultatservice via høytalere. Hopplengder og uofisielle poengsummer via høytaler. Sørge for samband mellom de forskjellige funksjoner i bakken.
Starteren:
Starterens plassering er toppen av ?? under rennet. Før rennet skal han sammen rennsekretæren stå fo utdeling av startnummer.
Premieutdeling skal formann i skigruppa forestå sammmen med rennleder
Innkjøp av premier er styret i skigruppa ansvarlig for.
SJEKKLISTE FOR GRUPPENES ÅRSMØTEDOKUMENTER SOM SKAL GODKJENNES PÅ HOVEDLAGETS ÅRSMØTEFORHANDLINGER.
Gruppenes årsmeldinger/rapporter, revidert regnskap og godkjent sammen med protokoll fra avholdt årsmøte skal sendes til hovedlagets sekretær senest 2 uker før hovedlagets årsmøte.
Det er nødvendig at gruppenes styre er representert på hovedlagets årsmøte ved minimum leder og kasserer.
ÅRSMELDING /ÅRSRAPPORT
1. Overskriften må angi hvilken gruppe det gjelder.Det skal benyttes papir med Drivs logo.
2. Rapporten skal innledningsvis kort redegjøre for hvilken idrettslig/sportslig målsetting det har vært arbeidet etter.
3. Videre skal viktige/sentrale/større resultater og hendelser meddeles i kortfattet fremstilling.
REGNSKAP
1. Revidert og godkjent regnskap.
2. Regnskap skal føres etter Idrettens kontoplan.
3. Dersom det under gruppenes årsmøte har fremkommet merknader, endringer og vedtak som er av betydning for forståelsen av regnskapet skal dette angis i et eget tilleggsnotat eller det må fremgå av protokollen fra årsmøtet.
BUDSJETT
1. Budsjett som ble vedtatt på gruppenes årsmøte skal oversendes sammen med årsmeldingen og protokollen.
2. Budsjett skal følge regnskapet/Idrettens kontoplan.
3. Dersom det har oppstått endringer etter årsmøtet, som er av betydning for budsjettet og driften av gruppen, skal dette angis i et eget vedlagt notat.
MATERIELL
1. Ajourførte materiallister skal vedlegges gruppenes årsmeldinger.
PROSEDYREBESKRIVELSE |
Gruppe: HOVEDSTYRET
Rutine: Avvikling av årsmøtet i Driv
--------------------------------------------------------------
Gjennomføringen og de formelle kravene til avvikling av årsmøtet i Driv står detaljert beskrevet i loven for laget; jfr. §10. Hovedstyret, i kraft av lagets høyeste myndighet, er ansvarlig for avviklingen av årsmøtet som skal holdes i løpet av mars hvert år. (normalt ultimo mars, dvs enten uke 13 eller uke 14).
Årsmøtet innkalles av hovedstyret med minst 1 måned varsel, direkte til medlemmene ved kunngjøring i media eller ved oppslag. Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet. Fullstendig saksliste må være tilgjengelig for medlemmene senest 1 uke før årsmøtet.
Årsmøtet er vedtaksført med det antall stemmeberetigede medlemmer som møter. Medlemmer som skylder kontingent for mer enn ett år, mister sine rettigheter, dvs. kan ikke delta på årsmøtet.
OPPGAVER SOM MÅ LØSES IFM AVVIKLING AV ÅRSMØTET | |||
UKE |
ANSVARLIG |
OPPGAVEBESKRIVELSE |
MERKNADER |
6 |
Sekretær |
Bekjentgjøring av årsmøtet foretas ved plakatoppslag i lokalmiljøet samt innrykking i lokale medier. Annonsene må inneholde: -Møtedag og dato -Klokkeslett -Sted -Frist for forslag som ønskes behandlet -Minne om at det er bare de som har betalt medlemskontigenten som har stemmerett. -Årsmøtedokumentene kan fås på klubbhuset fredag før årsmøtet mellom kl 18.00 og 19.00. |
Ca 15 plakater må lages og henges opp følgende steder: -v/Kåre`s -v/ Rema 1000 -Bensin- stasjonen -Bussholde- plassene v/Orreveien -krysset Fjellv. og Vestbyv. -Krysset Vågliv og Ekornv. -Vik Handel Råkendalen -Alle Driv`s info. tavler Henges opp i uke 8. |
7 |
Sekretær Sekretær Sekretær Sekretær |
Annonsene bestilles for innrykking i uke 9. Det bestilles samtidig en oppfølgingsannonse for innrykk siste fredag før årsmøtet. Det sendes ut brev til gruppene der disse bes nominere kandidater til Lions pokal innen utgangen av februar. Forslag sendes AU v/ sekretær. Lokaler for avvikling av årsmøtet bestilles |
Driv`s logo skal benyttes Lions pokal skal deles ut til beste mannlige og kvinnelige utøver; Jfr. vedlagte statutter. Avtal samtidig nøkkelhenting |
UKE |
ANSVARLIG |
OPPGAVEBESKRIVELSE |
MERKNADER |
8 |
Sekretær Sekretær Sekretær Sekretær Leder |
Kontroller anonsene mht riktighet. Heng opp plakater med årsmøteinnkallingen. Første utkast til hovedstyrets årsberetning utarbeides. Kiosk- og salgskomite gis beskjed om årsmøtet. Avklare årsmøteleder. |
Utkastet behandles på AU-møtet før behandling i HS. Ordner med servering på årsmøtet. Tas opp på AU- møte. |
9 |
Sekretær |
Lions pokal hentes hos fjorårets mottakere. Samtidig deles ut miniatyrutgave. Samtidig med levering av pokalene for gravering, bestille sminiatyrpokaler med gravering med tanke på innhenting/utveksling med vandre pokal neste år. |
De store vandrepokalene leveres til gullsmed for gravering av navn på årets vinnerkandidater, årstall samt idrettsgren(er). |
10 |
HS Gruppene, utvalg, komiteer, redaktør |
Gjennomgang av evt. mottatte forslag til behandling på årsmøtet samt behandling av hovedstyrets årsberetning. Gruppenes årsmelding og referat sendes sekretæren. Rapporter skal utarbeides også av komiteer mv. |
Sekretæren lager en egen sak for hvert av forslagene. Skal inngå som del av årsmøtedokumentene. |
UKE |
ANSVARLIG |
OPPGAVEBESKRIVELSE |
MERKNADER |
12 |
Sekretær |
Årsmøtedokumentene sendes for kopiering |
Normalt er det tilstrekkelig med 50 eksemplarer. |
13 |
Sekretær Sekretær og kasserer Sekretær Sekretær HS |
Henting av årsmøtedokumenter. Henting av Lions pokal hos gullsmed. Kontroller oppfølgingsannonsene. Utlegging av årsmøtedokumenter på klubbhuset fredag før årsmøtet, fra kl 18.00 til kl 19.00. Avvikling av årsmøtet |
Faktura for gravering på de store pokalene og innkjøp av miniatyrpokalene sendes Lions. Tradisjon. Se vedlagte agenda. |
14 |
Sekretær Sekretær |
Send informasjon til Kulturkontoret om den nye sammensetning av hovedstyret Send følgebrev til alle nye tillitsmenn med ajourført oversikt over hovedstyrets sammensetning med gruppelederne osv. |
Legg ved årsmøtedokumentene. |
Vedlegg:
- Statutter for utdeling av Lions pokal.
- Agenda for avvikling av årsmøtet.
Vedlegg 1)
LIONS POKAL
- Pokalen er en gave fra Lions klubben i Enebakk. Den er en vandrepokal som skal tildeles aktive utøvere i aldersgruppen
12-15 år. - Pokalen kan hvert år vinnes av én utøver.
- Pokalen kan vinnes av samme person bare en gang.
- Vinneren bør ha utmerket seg i mer enn én idrettsgren, og samtidig ha vist en god sportslig fremtreden.
- Hver av de "aktive" gruppene foreslår kandidater. Med forslagene skal det følge en redgjørelse om kanditatene.
- Foreligger det forslag på flere kandidater, velger hovedstyret ut vinneren.
- Hver vinner får sitt navn gravert inn i pokalen, samt får en miniatyrutgave av pokalen til odel og eie.
- Pokalen overrekkes på Driv IL`s årsmøter.
Vedlegg 2)
AGENDA FOR ÅRSMØTET I DRIV (jfr. § 13 i lov for Driv)
- Godkjenne innkallingen.
- Godkjenne frammøtte stemmeberettigede medlemmer.
- Godkjenne saklisten.
- Velge årsmøtets dirigent.
- Velge sekretær og to til å underskrive protokollen.
- Behandle:
- Hovedlagets årsmelding
- Gruppenes årsmeldinger
- Utvalgenes årsmeldinger
- Tilsynskomiteens rapport
- Redaktørens årsmelding
- Materialforvalterens årsmelding.
- Behandle: Hovedlagets reviderte regnskap og godkjennegruppenes reviderte regnskap.
- Behandle: Innkomne forslag.
- Fastsette: Kontingenten.
- Vedta: Hovedlagets budsjett og godkjenne gruppenes budsjetter.
- Bestemme: Hovedlagets organisasjon, dvs. opprette/nedlegge grupper.
- Velge: Hovedstyrets arbeidsutvalg med leder, nestleder, kasserer, sekretær og 3 styremedlemmer og 1 varamedlem
- 2 revisorer
- Medlemmer til komiteene
- Representanter til ting og møter i de organisasjoner laget er tilsluttet.
- 4 medlemmer til valgkomiteen.
- Godkjenne: - De valgte gruppestyrene.
RETNINGSLINJER FOR KIOSK /FESTKOMITE
Kioskkomiteen er beskjeftiget hele året.
Ser vi på oppgavene fordelt etter årsmøtet, kan vi sette opp følgende:
- Kiosktjeneste under håndballkampene i Mjærhallen, som starter i oktober/november.
- Kiosktjeneste under karusellrennene i langrenn.(vanligvis i januar-mars, avhengig av føreforhold)
- i kiosken på Drivplassen.
- Kiosktjeneste under fotballkampene på Mjær og Drivplassen.Sesong april/mai til 1. oktober.
- Kiosktjeneste under Driv minimaraton på Mjær i begynnelsen av mai.
- Arrangere høstfest i september/oktober.
- Servere kaffe og kaker på Driv`s årsmøte i november.
- Arrangere juletrefest for barna i begynnelsen av januar.
Kiosk/festkomiteen bør bestå av 14-15 personer. Vaktene fordeler seg slik pr. person:
- Ca. 2-3 vakter hver under håndballkampene i Mjærhallen.
- Ca. 1 vakt på hver undre karusellrennene
- 5-6 vakter på hver under fotballkampene.
- Under Drivminimaraton stiller 3 personer til kiosktjeneste
- Høstfesten gjennomføres med hjelp fra alle i komiteen.
- Under Driv`s årsmøte stiller 2 personer for kaffekoking og servering.
- Juletrefesten gjennomføres ved hjelp fra alle i komiteen.
Jo flere personer i kiosk/festkomiteen, desto færre vakter blir det på hver!
Ut fra komiteen velges tre personer som deler ansvaret for organiseringen.
Disse tre gjør følgende:
Leder:
- Innkaller til møter på klubbhuset.
- Har kontakt med hovedstyret.
- Setter opp vakt lister.
- Ansvarlig for høst og juletrefest.
Innkjøp:
- Bestiller og sørger for varer til kioskene. Sennep og ketchup kjøpes etter hvert i butikken.
- Avtaler mottak av varer fra Rignes og Diplom-is.
Kasserer:
- Ansvar for kassen.
- Sørger for å sette pengene fra salg inn på bankkonto
- Passer på at det finnes vekslepenger i kassene
- Bilag og kvitteringer leveres kasserer i hovedstyret
Kassa hentes og bringes tilbake til kasserer etter hver vakt.
Omsetningen føres inn i egen kassedagbok etter hver vakt.
De personene som har ansvar for kassa, innkjøp og lederfunsjon blir satt opp på færre vakter i og med at de bruker tid til planlegging og forberedelser.
DRIV-KRAFTA- KLUBBAVIS I I.L. DRIV
ARBEIDSBESKRIVELSE
Redaksjonens Arbeidsplan:
- Møteplan for hele året sendes alle red. medlemmer i løpet av januar mnd. etter at møterommet på klubbhuset er bestilt.
- Brev med innleveringsfrister for hele året sendes alle gruppestyrere. (Må ofte purres pr. tlf. hvis stoff ikke kommer)
- Annonser innhentes ( se eget avsnitt)
- Første møte er planleggingsmøte, ca 14 dager før arb. møtene starter. Fordeling av arbeidsansvar for hele året til red.Arealdisponering settes opp:
- hvor mye stoff kan vi forvente?
- har vi avtalt nok annonser?
- Arbeidsmøtene foregår på klubbhuset. Man beregner 3 møter, men de kan avvikles på 2 kvelder, avhengig av stoffmengde, om de er levert til rett tid og hvordan stoffet er klargjort.
Red. lager offsetorginalen selv, klipper og limer, i A4 format. Alt monteres på spesielle ark som kommer fra trykkeriet.
Trykking
Avisen sendes til Grenland Reklame A/S for trykking straks offset org. er ferdig.
Avisen trykkes i 1.375 eks.
Fra vi sender offset org. til avisene er tilbake på Ytre Enebakk postkontor, tar det ca. en uke.
Offset org. returneres i egen konvolutt direkte til redaktør.(OBS! inneholder viktige saker som brukes ved hver utgivelse, annonser, heddinger osv.)
Distrubsjon
Avisen sendes alle husstander med postnr. 1914 direkte fra postkontoret.
Va 80 eks. hentes på postkontoret av annonseansvarlig.
Disse sendes følgende:
- Driv`s medlemmer utenfor kommunen( iflg. liste fra AU)
- Annonsørene
- Sekretær i AU
- Lokalavisene
- Enebakk kommune: bibliotek, legesenter, formannskapskontor.
- Universitetsbiblioteket i Oslo
- 2 til Nasjonal bibl. i Rana " pliktavlevering"
- Akershus idrettskrets.
Send samlet som B-post, over 20 eks.
Annonser
Annonser må utgjøre minst 8 av en 24 siders avis, ca 18 annonser.
Avtalen innhentes pr. telefon(fortrinnsvis) med ca 18 annonsører for alle 4 utgivelsene i løpet av januar. ( Annonsestr. og hvor ofte regningen skal sendes)
Det er hver enkelt annonsørs ansvar og melde fra om endringer av profilering eller annet i løpet av året.
Tilleggsannonser må innhentes ved enkelte utgivelser, avhengig av avisens antall sider. (Tykkekostnader)
Sparebanken Nor annonserer i klubbavisen. De har egen avtale som AU har ansvaret for., men Drivkrafta kontakter banken ved hver utgivelse for eventuelt bytte av annonse.
Avisen sendes annonsørene for hver utgivelse uavhengig av avtale om regning.
Annonsepriser
Pr. i dag har vi tilbud om 3 formater, som er følgende:
- 1/3 side kr 275,-
- 1/2 side kr 400,-
- 1/1 side kr 700,-
Prisene ble oppjustert pr. 18.05.94
Det faktureres stort sett to ganger pr. år ( etter avtale) for annonsører som er med i alle utgivelser. (ønskelig fra kasserer i AU, letter arbeidet for alle)
Noen annonsører vil ha regning hver gang. De imøtekommes selvfølgelig.
Annonser ved enkeltutgivelser faktureres straks etter.
Bankgiro og faktura fylles ut av annonse ansvarlig og sendes med klubbavisen til annonsøren.
Kopi av faktura sendes kasserer i AU.
Ved årets siste utgivelse sendes takkebrev
Sparebanken NOR skal ikke ha regning( egen avtale med Driv), men selvfølgelig er eks. av Drivkrafta.
FORSLAG TIL BREV TIL GRUPPENE:
Til gruppene
Drivkrafta planlegger følgende utgivelsesdatoer:
- Nr. 1 15. mars
- Nr. 2 15. juni
- Nr. 3 20. september
- Nr. 4 15. desember
Stoffet må være levert redaksjonen innen den 27. måneden før, men stoffet for september nr. må være levert redaksjonen senest 2. september.
Kontaktperson i gruppa vil få en påmindelse i god tid før denne dato.
Til alle ander: ta alltid en titt på side 2 i Drivkrafta, der står dato for neste deadline.
Vi ser helst at de av dere som har PC eller en god skrivemaskin tilgjengelig, bruker 1,5 i linjeavstand og spaltebredde max 85mm. Skriv altså bare en spalte nedover på hvert ark, vi må klippe uansett.
Dette med riktig spaltebredde må selvfølgelig ikke skremme dere fra å sende inn stoff.
Vi tar gjerne i mot bilder til bruk i bladet, og disse blir selvfølgelig returnert. Dersom det er arrangementer dere gjerne vil skal fotografere fra, så husk og ring oss på forhånd.
Jo mer stoff vi får inn fra din gruppe, dess mer interessant blir Drivkrafta nettopp for deg!
Hilsen redaktøren
FORSLAG TIL BREV TIL ANNONSØRENE:
TIL VÅRE ANNONSØRER!
Ytre Enebakk......
Redaksjonen i Drivkrafta takker hjertlig for din annonsering i bladet vårt!
Uten annonsørens hjelp hadde det vært vanskelig å produsere og distrubere bladet til våre medlemmer.
Drivkrafta er klubbens informasjonskanal som går til alle husstandene i Ytre Enebakk, og til medlemmer av Driv som bor utenfor kommunen, og er dermed også klubbens "ansikt" utad
Med vennlig hilsen
-----
redaktør
EKSEMPEL PÅ FAKTURA
Hans Hansen A/S
Postboks 1234
1914 Ytre Enebakk
Ytre Enebakk...........
FAKTURA
2 stk. annonser i Drivkrafta nr 1/92 a kr 500,- kr 1.000,-
Beløpet bes innbetalt til vår konto 1605 0274032, innen ......
Benytt gjerne vedlagte bankgiro
IDRETTENS KONTOPLAN
Idrettslagets regnskap skal føres etter Idrettens kontoplan; Jfr Kommentarer til Idrettens kontoplan - utgave av 1990.
Uavhengig av størrelsen på gruppene i DRIV, skal rapportene settes opp etter samme grunnmønster (se side 6). Der det er behov for mer detaljer, kan man utvide med ett eller flere nye sifre i kontonummeret. Prøv å velge blant eksemplene på side 12-16. Her vises en oppstilling av kontiene som bør brukes for å få en mye mer spesifisert oppstilling enn det side 6 gir.
Eksempel:
Man har ulike idrettsarrangement og vil spesifisere dette nærmere. Slå opp på side 14 i kontoplanen og finn den kontoen som passer til det arrangementet man har hatt.
- Klubbmesterskap føres på konto 4110.
- Kretsstevne føres på konto 4120.
I rapporten summeres alle konti som begynner på 41 under posten "egne stevner".
RETNINGSLINJER VEDRØRENDE LOTTERISALG I I.L.DRIV
På bakgrunn av lotterilovens bestemmelser og hovedstyrets anbefaling gjennomføres følgende retningslinjer for lotterisalg i I.L.Driv:
Generelt ligger ansvaret for lotterier under hovedstyret. I praksis kan dog gruppene selv foreta mindre utlodninger som f.eks kakebasarer.
Søknad om lotterisalg skal tas opp i hovedstyret av vedkommende gruppe som egen sak.
Gruppen må selv besørge all saksbehandling, men søknadskjemaet må underskrives av lagets leder. Deretter skal det sendes Romerike Politikammer.
Lotteriet kan pågå i to måneder.
Forslag til oppdeling i tidsperioder:
- Februar-Mars
- Mai-Juni
- August-September
- November-Desember
Den samme gruppen kan i utgangspunktet ikke påregne å få samme lotteri, f.eks julelotteriet, to ganger etter hverandre. Dette må gå på rundgang mellom gruppene dersom det er flere grupper som ønsker lotteri i samme tidsperiode.
Senest 6 uker etter avsluttet lotteri, skal regnskap med orginalbilag sendes hovedkasserer, som sender det videre rekommandert til Romerike Politikammer.
NB! De lodd som ikke er solgt, skal også følge med tilbake til Romerike Politikammer for makulering.
Når regnskapet kommer i retur til hovedkasserer, leveres det tilbake til gruppekasserer.
SØKNAD OM LOTTERI
Foreningens navn :..............................
Ansvarshavendes navn :.................................
Adresse :..................................
Postnummer :..................................
Fødselsnummer :.................................
Telefon privat og på dagtid :.................................
Lotteriets formål :..................................
Pris pr. lodd kr. :..............
Tidsrom for lotteriet :..................................
Politidistrikt det søkes til :..................................
Skal loddet selges utenfor
ovennevnte politidistrikt :..................................
Antall lodd :..................................
Antall gevinster :..................................
Gevinstverdi kr. :..................................
Loddenes omsetningsverdi kr. :..................................
Dato: ___ / ___ - ______.
Ansvarshavendes underskrift :..................................
Annet styremedlems underskr. :..................................
ÆRESBEVISNINGER I I.L DRIV
DRIVS FORTJENESTEMEDALJE
Når det gjelder tildeling av æresbevisninger, så vises det til loven for I.L. Driv og supplementet til loven.
Leverandør av fortjenestemedaljen var frem til 1987 Rolf Wibeto gullsmedforretning. Denne foreretningen eksisterer imidlertid ikke lenger. Ny leverandør av medaljen er:
Premiemagasinet A/S, Kirkev. 114, Oslo tlf. 22694568
Nedenfor finnes en oversikt over alle som er blitt utnevnt til æresmedlemmer, og de som er blitt tildelt fortjenestemedaljen.
ÆRESMEDLEMMER
Lagets første æresmedlem ble Einar Buer som var formann de første 15 driftsårene. Han ble utnevnt til æresmedlem i 1952. Einar Buer gikk bort i 1966.
Nils Wiik og Kåre Myhre ble utnevnt til æresmedlemmer på Driv`s 50-års jubileum i 1987 i Mjærhallen.
På Driv’s 60-års jubileum i Mjærhallen ble Hroar Kjelgaard og Åge Rustad utnevnt til æresmedlemmer.
Ved åpningen av Driv's kunstgressbane på Mjær stadion i 2011 ble Anne Mari Stokseth utnevnt til æresmedlem.
FORTJENESTEMEDALJEN
Følgende medlemmer er tildelt Fortjenestemedaljen:
- 25-års jubileum i 1962 på Bøndenes Hus: Karen Myrer
- Ivar Myrer
- 30-års jubileum i 1967 på Bøndenes Hus: Hroar Kjelgård
- Erling Kjensli
- Nils Wiik
- 35-års jubileum i 1972 på Herredshuset: Åge Bjerkland
- 40-års jubileum i 1977 på Flateby Samfunnshus: Rolf Buer
- Kåre Myhre
- 50-års jubileum i 1987 i Mjærhallen: Arne Berger
- Per Halvorsen
- Ellen Kjelgård
- Odd Myhre
- Åge Rustad
- Oddvar Skaug
- Rolf Solberg
- Else Wiik
- Iver Østvåg
- Årsmøte i I.L Driv 1994 på Ytre Enebakk skole: Knut A. Thorvaldsen
- 60-års jubileum i 1997 i Mjærhallen: Hans Andersen
- Aud Hønsi
- Per Erik Østlie
KOSTNADER VED Å VÆRE MED I I.L DRIV
1. MEDLEMSKONTINGENTEN
Alle som driver aktiv idrett i Norge, uansett alder, må være medlem av et idrettslag. Med aktiv idrett forstås at man deltar i konkurranser. kamper, stevner osv. Det kreves derfor at alle som deltar på vegne av og representerer I.L Driv, må melde seg inn i idrettslaget. Det forutsettes at medlemskontingenten til en hver tid er betalt. Kontingenten går til idrettslaget sentralt. Man kan være medlem av et idrettslag uten å drive idrett.
Faktisk er det slik at oppnådde resultater og lag kan bli strøket hvis medlemskap ikke er i orden. Utmelding skal skje skriftlig til I. L. DRIV sentralt. Da kan man ikke delta i noen av gruppenes aktiviteter.
2.TRENINGSAVGIFT/SPILLERAVGIFT
Treningsavgift går til gruppene for å dekke inn en del av deres kostnader. Beløpet varierer fra gruppe til gruppe og mellom årsklassene.
Treningsavgiften gjenspeiler sportslig satsning og kostnader til utstyr, og er for gruppene en viktig økonomisk grunnpilar. Treningsavgiften vedtas på gruppenes årsmøter i forbindelse med budsjettbehandlingen.
3. LISENS
Lisens er en forsikring som går til krets og særidrettsforbund. Den er personlig og obligatorisk fra ulike aldre avhengig av særidrettsforbundet. Lisensen har ingen ting med DRIV å gjøre, men idrettslaget kan bli bøtlagt for bruk av spillere uten betalt lisens.
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 1.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
1.00 Klubbhuset Drivplassen E 1960-62
Klubbhuset på Kjepperud, totalt 190 m2 1968-69
ved grusbanen/Drivplassen, inneholder 1976
følgende:
.01 Møterom med telefon, TV/Video, overhead
tavle, filmlerret og premieskap, 60 m2 . 1991
.02 Kjøkkenavdeling med service og utstyr.
.03 To garderober med dusj/badstu, 60 m2 . 1991
.04 Toaletter, 2 stk. 1991
.05 Kontor/lite møterom og arkiv, 15 m2 . 1991
.06 Teknisk rom/sentralfyr, lager. 1995
.07 Stålcontainer, fotball- og løypemaskin. 1995
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 2.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
2.00 Grusbane - Drivplassen E 1946-55
.01 Grusbane 103 x 65 m = 6.695 m2 . 1992
.02 Flomlysanlegg, 6 master, 12 kastere,
100 - lux anlegg. 1990-93
.03 Parkeringsplasser. 1992
.04 Tribuneanlegg, ballgjerder. 1993
.05 Skuddtreningsvegg. 1995
.06 Vanningsanlegg, borehull 1997
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 3.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
3.00 Kiosk - Drivplassen E 1977-78
.01 Kiosk, 13 m2 . 1991
.02 Lagerplass for kioskvarer, 12 m2 .
.03 Tilbygg for pumpehus 1997
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 4.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
4.00 Skistadion - Drivplassen E 1990-91
.01 Sekretariatsbygg, 30 m2 , revet/fjernet
.02 Arena start og mål, høytaleranlegg.
.03 Mobilt sekretariat 1997
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 5.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
5.00 Lysløyper Kjepperud,
Kamperud/Bjerkeskogen E/L 1963
.01 Skiløyper og turveier,
leie- og bruksavtale med 5 grunneiere. 1972
.02 Lysanlegg, tilsammen 2.350 m. 1990
.03 Forlengelse, 550 m. 1998
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 6.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
6.00 Lysløype Kjepperud,
Revefaret/ Våglia D/L 1977-78
.01 Skiløype og turvei/gangvei.
Leie- og bruksavtale med 5 grunneiere.
.02 Skileikanlegg Revefaret 1997
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 7.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
7.00 Østby Hoppsenter E/L 1946 1955
.01 Stor bakke, 40 m, fartsbro og lysanlegg. 1981
.02 Liten bakke, 25 m, fartsbro og lysanlegg. 1964
.03 Småbakker, 5 - 10 - 15 m. 1990
.04 Dommertårn/sekretariat. 1981
.05 Kiosk og WC. 1991
.06 Hopp for snøbrett 1997
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 8.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
8.00 Mjær stadion E 1979-82
Komplett stadionanlegg som eies av DRIV,
på kommunal grunn med adgang til bruk
av skolen.
.01 Gressbane 111,5 x 69,3 m = 7.727 m2 . 1986
.02 Løpebaner, 400 m, 6 felt, rødstubbdekke,
3.286 m2 . 1986
.03 Sektorer, hopp/tekniske øvelser, 2.000 m2 . 1986
.04 Laglederskur, 2 stk. 1990
.05 Vanningsanlegg, pumpe og tilførsel. 1992
.06 Automatisk vanningsanlegg, 12 spredere. 1995
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 9.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
9.00 Treningsfelt Bråtensletta D 1992-93
.01 Gress treningsfelt ved Mjær stadion,
3.000 m2 .
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 10.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
10.00 Ballspillfelt - Mjær D 1986
.01 Grusfelt med lysanlegg,
56 x 27 m = 1.512 m2 .
.02 Gressfelt,
50 x 22 m = 1.100 m2 .
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 11.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
11.00 Bråtendammen - Mjær D 1992
.01 Ny betongdemning for vann til
Mjær stadion.
.02 Pumpeanlegg og vannledning. 1992
.03 Amfisene. 1995
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 12.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
12.00 Bråtenstua - Mjær D 1990
.01 Kiosk/lagerskur, 13 m2 .
.02 Møterom, 25 m2 .
.03 Tekniske rom, lager, høytaleranlegg og
styringsentral for VA-anlegg.
.04 Terrasseanlegg.
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 13.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
13.00 Mjærhallen 1975-76
Kommunal idrettshall med bruksleie.
.01 Idrettshall, håndball, basket, volley. L
.02 Garderober og dusjer. L 1992
.03 Resultat- og tidtakerutstyr. E
.04 Kiosk og lager, 10 m2 ,
bygget av DRIV. E 1991
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 14.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
14.00 Tennisanlegg - Gaupeveien E 1992
Tennisanlegg på kommunal grunn med
bruksavtale for 50 år fra 01.04.92.
.01 Tennisbane 1, 19 x 36 m = 684 m2 . 1992
.02 Tennishuset, WC, omkledning, dusj,
lager, 19 m2 . 1993
.03 Tennisbane 2, 19 x 36 m = 684 m2 . 1994
.04 Vanningsanlegg på banene.
.05 Terrasseanlegg 1997
Styre og stell i Driv |
Del 12 - Kode 15.00 |
Oppdatert: 10.03.98 |
Sign.: Knut A. T. |
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
15.00 Orienteringskart E
.01 O-kart, Bjerkehagen 1984
.02 O-kart, Holmetjern 1988
.03 O-kart 1, Haraldstad/Høgåsen 1991
.04 O-kart 2, Bjerkeskogen 1994
.05 Oversikt skiløyper Bjerkeskogen/Holmetjern 1993
OVERSIKT OVER ANLEGG / BYGG
SOM I.L. DRIV EIER, DISPONERER ELLER LEIER
D = disp. År for
Arkiv- E = eie ombygging/
kode Spesifikasjon L = leie Byggeår utvikling
16.00 Gymnastikksal - Ytre Enebakk skole D
.01 Gymsalen
Vedlikehold og tilsynskomiteèn
Denne komiteen består av følgende:
Leder: 2. styremedlem i AU,2 representanter som velges på årsmøtet, samt 1 person fra følgende grupper; Fotball, Friidrett, Håndball, Ski og Tennis.
Det er førstnevntes ansvar og innhente navnene på de enkelte gruppenes representanter. Komiteen møtes etter behov og fordeler arbeidet mellom de enkelte representanter.
Komiteens ansvarsområde er rent fysisk:
- Drivplassen m/ omkringliggende område eks. selve fotballbanen.
- Bråtenstua ved Mjærbanen
- Østbybakken
- Dens arbeid består i å få utført nødvendig løpende vedlikeholdsarbeid.
- Utbedre ting som enten er gått i stykker eller er ødelagt
- Være ansvarlig for evt. ombygginger eller større forandringer.
Dette innbefatter bl.a. at komiteens leder må ha kontakt med både rørlegger og elektriker som på kort varsel kan rykke ut og ta seg av det som evt. må utbedres.
Komiteen må ellers ha løpende kontroll med det ansvarsområdet den har slik at alt fungerer som det skal til enhver tid.
Vedlikeholdsarbeidet bør så langt det er mulig tidsmessig planlegges og fordeles rettferdig på de forskjellige gruppene.
Komiteen må også innkalle til(-og styre) nødvendige dugnadsarbeid. Vanligvis gjøres dette en til to ganger årlig.
Den største dugnadsinnsatsen er om våren etter at vinteren har sluppet taket.
(vedr. innkalling se "Styre og stell"- dels årsplanleggeren)
Komiteen har også ansvaret for større ombygginger eller forandringer som krever profesjonelle folk utenfra. Dette arbeidet må dog planlegges i samarbeid med leder i AU og styres i henhold til budsjett.
PLANLEGGING AV VEDLIKEHOLD/TILSYN
uke 16: Innkalle til dugnad for opprydding og enklere
vedlikeholdsarbeid på Drivplassen og Mjær. Gi ca. 2 ukers forvarsel. De som innkalles er folk fra fotball- og skigruppa. De stiller med 4-5 mann hver. Fotballgruppa må også ta for seg det fotballmessige på Mjær.
Friidrettsgruppa må stille med 4-5 mann og ta seg av Mjærstadion.
uke 17: Ansv. for drift og vedlikehold går over Drivplassen med alle bygninger og ser etter hva som må utbedres, ryddes og rettes opp. Samme gjøres med Mjær og Bråtenstua.
Denne befaring gjøres sammen med begge medlemmene av drift og vedlikehold.
uke 18: Dugnaden gjennomføres. Ansv. for drift og vedlikehold organiserer arbeidet og setter opp lister som gis de enkelte gruppene. dugnaden legges til en lørdag.
ÅRLIG ETTERSYN BRÅTENSTUA
utføres av rørlegger Erik Kjelgaard
INSTRUKS FOR VANNANLEGG VÅR OG HØST
Vår:
- Stenge tappeventiler i kum ved N-Ø hjørne av Mjær U skole og i kum øst for Bråtenstua:
- Stenge hovedstoppekran i Bråtenstua.
- Stenge alle tappeventiler og batterier, se etter at sikkerhetsventil til VV bereder er stengt.
- Sette vann på tilførselledning ved å skru opp kran i håndarbeidsrom på Mjær U. skole.
- Skru opp hovedstoppekran i Bråtenstua. Kontrollere at alle kraner og ventiler er stengt og tette. Lufte ut VV bereder ved å åpne for varmtvann i kiosken.
- Sett i stikkontakt til VV bereder under benk i kiosken .
- Kontrollere at alt er tett inne og ute.
- Spyl ut vann i alle batterier. Ta av sil på batteri og rengjør disse.
Høst:
- Stenge kran i håndarbeidsrom på Mjær U. skole.
- Åpne tappekraner i kum NØ hjørne av skolen og østre side av Bråtenstua.
- Åpne alle tappekraner og batterier inne.
- Ta ut stikkontakt VV bereder.
- Åpne sikerhetsventil til VV bereder og se etter at det renner vann av tapperør.
VEDR. ÅRLIG ETTERSYN AV ANLEGGENE TILHØRENDE I.L.DRIV
Klubbhuset
Varmeanlegg:
Høst:
- Sette igang pumpe til varmeanlegget. Kontrollere trykk på varmeanlegget ( ca 1,5 kg)
- Eventuelt lufte varmeanlegg dersom trykket har vært lavt. Kontrollere at automatikk fungerer.
Juni+ høst:
- Kontrollere at sirkulasjonspumpe til varmeanlegg går.
- Kontrollere at sirkulasjonspumpe til bereder akkumulator går.
- Utv. drikkefontene:
Høst:
- Stenge vannledning til fontene i kjeller under kontor.
- Åpne tappekran og blåse ut vann med trykkluft.
Vår:
- Stenge tappekran og åpne kran for fontene.
- Kontrollere trykk i fontene.
BRÅTENSTUA:
Vår: Sette vann på anlegget til kiosk og kjøkkenbenk.
Høst: Stenge vann på anlegg til kiosk og kjøkkenbenk.
I alt 3,5t, se instruks
MJÆRBANEN:
Vanningsanlegg:
Vår: Mont. sugeledning til pumpeanlegg og kjøre i gang vanningsanlegg.
Høst: Demontere sugeledning og tømme vanningsanlegg.
I alt 5 t, se instruks
TENNISBANEN:
Vår :
Sette i gang vanningsanlegg til banen og sette på vann fra vannverkets ledning
Høst:
- Tømme vanningsanlegg med trykkluft.
- Tømme vannledning fra vannverket
I alt 4t, se instruks
LÅSSYSTEM PÅ KLUBBHUSET
På klubbhuset er det montert systemlåser på følgende dører:
- Teknisk avd./tavlerom
- Garderobe
- Møterom
- Toaletter
Låsene er av type WingCard 1060 hvor man bruker kort istedet for nøkkel.
Kortene består av to deler, hvor den ene delen er nøkkel og den andre delen er motparten til nøkkelkortet og settes i kodeboksen på låsen. Disse to sammen gjør det mulig å åpne låsen.
Kodekortet rives av før utdeling til bruker.
Om noen skulle brekke et kort i låsen lar den seg likevel åpne ved hjelp av hovednøkkel.
Denne hovednøkkelen er det bare materialforvalteren i Arbeidsutvalget som har.
Reserve hovednøkkel finnes i nøkkelskapet på kontoret, og adgang til dette skapet har lagets leder og materialforvalter.
Systemet har vist seg å være ganske pålitelig i bruk, og sammen med lave omkostninger ved utskifting av nøkler har dette vist seg å være en god løsning.
BESTILLING AV NØKKELKORT
Når det er nødvendig å gå til anskaffelse av nye nøkler kan disse bestilles av varamedlemmet i AU gjennom Moss Låsservice, telefon 69257614. Man ber da om et nytt nøkkelkortsett og det antall kort som ønskes. Kortene blir så sendt oss i posten.
LEVERANDØR
Moss Låsservice har vært leverandør av systemet, og vil også utføre service/reparasjoner om nødvendig.
VALG AV PC-MASKIN OG PROGRAMVARE I DRIV
PC-utstyr skal være IBM eller IBM-kompatible, og kjøres under oprativsystemet Windows ’95 eller høyere.
Programvare skal standardiseres omkring Microsoft Office produktene Word-tekstbehandling, Excel regneark og Power Point presentasjonsverktøy.
KONTOR/SKRIVEMATERIELL
Materiell som:
- Brevark
- Konvolutter
- Plakater
- Diplomer
bestilles hos F. J. Stenersen, Sandakervn. 10, 0473 Oslo,
tlf. 22 37 67 58 eller ved å kontakte Thor Egil Råken (som arbeider i nevnte firma) på tlf 64 92 55 20.
Registreringsskjema til bruk for gruppene (ref 070759.01f) bestilles hos Wittusen & Jensen AS, Postboks 115 Kalbakken, 0902 Oslo. Tlf 22 90 20 00.
SPESIFIKASJONER
- Brevark: A4 80 gr m/Driv logo
- Konvolutter: C5 posesnitt m/logo
- Logo: Drivlogoens farger er: Reflex blue og Warm red.
- Layout finnes hos sekretær i AU. Se ellers vedlegg.
- Plakater: Driv info trykkes i en farge (reflex blue)
- Diplomer: Som vedlegg.
Ansvaret for bestilling av skrivemateriell, diplomer og plakater er varamedlemmet i AU.
ENEBAKK IDRETTSRÅD - EIR
VEDTEKTER FOR TILDELING AV KOMMUNALE MIDLER I ENEBAKK
1. Grunnstønad.
Det totale rammebeløpet til grunnstønad fordeles mellom de tilskuddsberettigede lag som følger:
a) 10% av totalrammen fordeles som et fast tilskudd med et like stort beløp til alle de tilskuddsberettigede lag.
b) de resterende 90% av beløpet fordeles etter antall betalende medlemmer i lagene etter følgende nøkkel:
- 50% av beløpet fordeles i forhold til det totale antall medlemmer.
- 50% av beløpet fordeles i forhold til antall medlemmer under 17 år.
2. Tilskudd til drift og vedlikehold av anlegg.
Det totale rammebeløpet for tilskudd til drift og vedlikehold av anlegg fordeles mellom de tilskuddsberettigede lag som følger:
a) 50% av totalrammen fordeles i forhold til lagenes faktiske utgifter til drift og vedlikehold av anleggene i henhold til lagenes regnskaper for det foregående år.
b) Resten av beløpet fordeles skjønnsmessig med utgangspunkt i foreliggende planer og budsjetter.
Nye Driv-dresser
Postet av Driv Idrettslag den 31. Aug 2008
De nye Driv-dressene er svært komfortable og koster bare 650 kroner i alle størrelser. Takket være våre gode sponsorer. Dressene finnes i alle størrelser fra 130 til barn til XXL. Betegnelsen er Combi og leverandøren er Trimtex.
Så langt har vi bare fått positive tilbakemeldinger og det er derfor ingen grunn til å nøle. Med andre ord – løp og kjøp!
Arbeidsutvalget godt igang
Postet av Driv Idrettslag den 1. Jun 2008
Arbeidsutvalget har kommet godt igang med arbeidet etter at ekstraordinært årsmøte fikk valgt inn tre nye medlemmer. Vi har avholdt et møte med Arbeidsutvalget og et med Hovedstyret. Hovedstyretmøte 27/5 ble åpnet med valg på den viktige posisjonen som hovedlagets sekretær. Hege Nøkleby ble valgt inn, og Arbeidsutvalget har dermed fire nye medlemmer av året.
Likevel, vi trenger fortsatt noen til å besette vervene som leder og 2. styreposisjon. Den nye valgkomiteen er satt på saken.
Hvis du vil være med å ta de viktige avgjørelsene for IL Driv, ditt lokale idrettslag, ta kontakt med nestleder Atle Stenvik tlf. 977 45 349.
Atle Stenvik ny nestledeer i Driv
Postet av Driv Idrettslag den 18. Mai 2008
Etter det ekstraordinære årsmøtet har det lykkes å besette 3 verv til i Arbeidsutvalget, dermed ser det ut til at vi skal kunne forsette arbeidet i styret nesten som normalt. Men vi mangler leder, sekretær og 2. styremedlem. Men med nestleder, kasserer og 4. syremedlem på plass ser vi optimistisk på fremtiden.
Nestleder ble Atle Stenvik
Kasserer ble Tore Smådal og 4. styremedlem Leif Østein Syversen.
IL DRIV
Postet av Driv Idrettslag den 23. Apr 2008
Ekstraordinært Årsmøte avholdes
på Mjær Ungdomsskole
tirsdag 29. April kl. 19.00
Sak: valg
Optimistisk stemning på HS møtet
Postet av Driv Idrettslag den 23. Apr 2008
På Hovedstyremøtet i går, 22. april, snudde stemningen seg fra miserable til optimistisk. Selv om viktig verv fremdeles ikke er på plass, har vi fått kandidater til sentrale verv, slik at vi ser lysere på situasjonen i Driv.
Men vi har brukt for flere tillitsvalgte, så synes du det er på tide at du bidrar kan du ta kontakt med Fredrik Rasmussen telefon: 909 64 806.Krise i Driv!
Postet av Driv Idrettslag den 28. Mar 2008
Årsmøtet kom imidlertid frem til en ordning som sikrer drift til ekstraordinært årsmøte avholdes 29. april kl. 19.00 på Mjær ungdomsskole. Den avgåtte leder Kjell Hovde har sagt seg villig til å fortsette frem til dette møtet, det samme har kasserer Kate Berger og styremedlem Morten Ramdahl. Innen den tid håper laget på å løse problemet, men det krever at medlemmene stiller opp og tar ansvar.
Valgkomiteens leder Even Ungersness har spurt utallige kandidater til vervene leder, nestleder, sekretær, kasserer, 2. styremedlem, og 4. styremedlem uten å få et eneste ja. I tillegg mangler det folk i komiteer og ikke minst valgkomiteen som ingen vil være med i! Det sier sitt.
Førstkommende tirsdag, 1. april, vil det bli avholdt et ekstra Hovedstyremøte, hvor man vil søke å finne løsninger på bemanningsproblemet. Det betyr en ny spørrerunde blant foreldre og andre om å ta i et tak for Driv slik at vi unngår nedleggelse med de katastrofale følgende det får.
Har du lyst og ikke minst en mening om at Driv er et godt tilbud til barn og unge i nærmiljøet, bør du gjøre noe med det. Ta kontakt med en i Hovedstyret og tilby din tjeneste. Er du ikke medlem, så er det den minste ting å få orden på.
Det er viktig at vi er optimister nå og ikke gi opp! Du vil vel ha et Driv i fremtiden DU også!
Ta godt i mot valgkomiteen
Postet av Driv Idrettslag den 12. Mar 2008
Tore Tidemanns minne
Postet av Driv Idrettslag den 13. Feb 2008
Så sitter vi igjen målløse og sturer tomt ut i rommet med smerter langt inn i sjela. Tore Tidemann er ikke blant oss lenger. Den kvikke, oppofrende og tydelig tilstedeværende Tore er død.
Han vil ikke lenger bli å se hverken på Drivplassen, Mjærbanen eller i Mjærhallen, som det naturlige og oppriktige midtpunktet han var når han trippet totalt ujålete rundt og med en vennlig oppmuntrende replikk til alle. Tore hadde alltid litt tid han. Til alle. Uansett.
I tillegg hadde han den eventyrlige evnen til å glede seg med den han snakket, og som fikk hans totale oppmerksomhet, der og da. Det behøvde ikke være store greiene, Tore smilte alltid med og aldri mot. Alltid veldig innkluderende og vennligsinnet.
Med Tore Tidemann har Driv mistet enda en bunnsolid støttespiller, som ikke var redd for å ta i et tak, enten det dreide seg om å steike vafler, selge kaffe eller trekke opp linjene i styrerommet.
Tore Tidemann var selvsagt leder for Driv og var en selvfølgelig gjest under markeringen av klubbens 70 års jubileum for snart ett år siden. Han holdt en trygg og oppriktig hånd rundt lederklubba i ett år fra 1986.
I tillegg hadde han definerte oppgaver både i håndballgruppa og innen fotballen. Vi er ikke helt sikre i farten, men det vil ikke forundre oss mye om han ikke var innom flere andre grupper også. Han var nok det, for Tore hadde en eventyrlig evne til å være tilstede der barn eller barnebarn boltret seg. Uten å puffe på for å oppnå resultater, men bare være der.
Tore Tidemann så tidlig idrettslaget som kanskje den viktigste sosiale institusjonen for alle dem som flyttet til Ytre. Helt siden han og familien kom til bygda var han klokkeklar på at det lokale idrettslaget var den beste og raskeste kilen inn i lokalsamfunnet for alle innflyttere. Han tillot aldri noen å stå utenfor. Oppdaget han noen, var han kjapp på pletten med et klapp på skuldren og vennlige smil. Tore Tidemann var utrolig innkluderende.
Det er ikke rent få ytterbygdinger som ble kjent med naboen gjennom Tore Tidemann og hans kjære Aslaug. De dyrket den sosiale biten av idrettslagets virksomhet og var heller ikke redde for å innvitere til foreldrefest hjemme i egen stue.
Tore Tidemann var også en viktig og oppriktig støttespiller for idrettslaget under hele sin politiske karriere. Han så viktigheten og nødvendigheten av det vi holder på. Ikke minst breddeidrett. Tore var ingen vanlig ordfører, han så ut som en ordfører også. Dessverre blir han ikke å se mer.
IL DRIV
Magne Johansen
Årmøte
Postet av Driv Idrettslag den 16. Jan 2008